September 2015 vandrade jag och härligaste vännen en variant på Jämtlandstriangeln under fem dagar. Vi åkte nattåget till Duved och därifrån buss till Storulvån (måste bokas i förväg). Vi övernattade i stuga och på fjällstationer.

Vi kom fram till Storulvåns fjällstation vid 10 tiden och packade om och gav oss iväg till Gåsens fjällstuga. Det är bit på grusväg men största delen går i vacker fjällmiljö. Det är ca 20km dit och de sista 5km är uppför så man är rätt mör när man kommer fram.

Gåsen är en ganska liten stuga helt utan el. Alla hjälps åt att hugga ved, hämta vatten och tömma slasken. Supermysigt!!! Älskar att bo i stugorna! Man träffar härliga vandrare och har bra samtal. Sover gott i sköna sängar. Har tyvärr ingen bild från Gåsen.

Från Gåsen hade vi planerat att gå till Vålåstugorna, men vattenflödet var så högt att vi skulle behövt vada, så vi beslöt att vandra direkt till Helags Fjällstation istället. Dit är det ca 19km och det går ner och upp och ner och upp och ner och upp ett antal gånger så det var lite jobbit. Väl framme lyckades vi att få köpa in oss på efterätten på deras tre-rätters middag, marängswiss med blåbär. Så himla gott!!! Vi fick bo själva i ett av hundrummen. 

Dagen därpå gick vi till Sylarna ca 18km. Superfin vandring med bra väder. Det är väldigt lättvandrat! Vi hade sällskap av renar vid ett flertal tillfällen. 

På Sylarna bastade vi ju givetvis. Så härlig utsikt från bastun! Bodde i 30-manna rum så då är man glad att man tog med sig öronpropparna... Det är en härlig stämning på Sylarna och alla lallar runt i underställ och tofflor. 

Från Sylarna gick vi till Blåhammaren ca 19km lätt vandring. Det blåste nästan storm, men vi hade medvind så det blev en bra skjuts i stegen. På Blåhammaren bastade vi ju givetvis och åt deras härligt goda tre-rätters middag. 

Sista dagen vandrade vi tillbaka till Storulvån 11km och tog bussen till Duved och nattåget hem.