Jämtlandstriangeln är en perfekt tur att börja med. Man vandrar på väl synliga och upptrampade leder i underbar fjällmiljö ovan trädgränsen. Man behöver ingen sovsäck utan det räcker med ett reselakan då man lånar madrass, kudde och filt på fjällstationerna. Det är enkelt att ta sig hit med natt-tåg till Duved och sen buss till Storulvåns fjällstation.
Man kommer fram på morgonen och vandrar direkt till Sylarnas fjällstation för övernattning, 16km bort. Det finns raststuga halvvägs om det är dåligt väder. På Sylarna finns alla faciliteter man behöver inkl el och en liten butik där man kan köpa mat. Det finns ingen restaurang, men många självhushålls kök inkl kylar. Det finns 2-30 manna rum som inte kostar så mycket. Duschar och bastu finns vilket är skönt efter en dag på fjället. Här kan man gärna stanna två nätter och om vädret tillåter, ta en topptur upp till Sylarnas topp. Annars tar man en dagstur i omgivningarna som är ren fjällmiljö och supervacker! 

Utsikt från bastun på Sylarna

Sen vandrar man 19km till Blåhammarens fjällstation. Här finns också raststuga halvvägs. Blåhammaren har precis som Sylarna el, butik, dusch, bastu och självhushåll. Men Blåhammaren har en fantastisk restaurang som man inte får missa! Trerätters middag och vinpaktet sitter som en smäck på kvällen. Man njuter också av sällskapet runt bordet. Alla är vandrare som är där av samma orsak. Det blir en viss stämning som är svår att hitta annanstans.

Maria Carlsén på väg till Blåhammaren

Blåhammaren

Utsikt från Blåhammarens bastu

Sista dagen är en kort etapp på 11km till Storulvån. Bussen som tar en tillbaka till tåget har tidigare gått vid tre tiden, men kolla själv för det kan ha ändrats. Man har då gott om tid att gå och sen duscha innan hemfärd. Man betalar en dagavgift på Storulvån för att få nyttja deras faciliteter. Sen åker man hem med natt-tåget och vaknar på morgonen hemma i Stockholm och kan åka direkt till jobbet.

I jämtlandsfjällen finns många stugor och ett antal fjällstationer som man kan vandra mellan. Gå in på Svenska Turist Föreningens hemsida och leta runt efter en tur som passar dig och det antal dagar du vill vara ute.